43 farklı markanın içme suyu analiz edildi: ‘Resmen zehir’
Bursa Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden 4 akademisyenin gerçekleştirdiği analiz çalışması kapsamında 43 farklı markanın…
Whatsapp:
Bize ulaşın:
Bursa Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden 4 akademisyenin gerçekleştirdiği analiz çalışması kapsamında 43 farklı markanın…
BİLİM Veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarımız USKP/Ulusal Salmonella Kontrol Programı kapsamında kontrol hizmeti vermeye başlamıştır. Bilindiği üzere Tarım ve Orman Bakanlığı 27…
Ciltte alerjik reaksiyonlar, kaşınma, kızarıklık gibi şikayetleriniz varsa, bazı parfüm maddeleri size alerji yapıyor olabilir. Parfüm alerjileri ile ilgili özellikle…
Laboratuvarımızda 13 ve 20 Ekim tarihlerinde “ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yetkinliği için Genel Gereklilikler” eğitimi gerçekleştirildi. Laboratuvarımızda 13…
Zeytinyağı, zeytin ağacının olgun meyvelerinden sadece fiziksel yöntemlerle elde edilen ve yağın bozulmasına neden olmayacak koşullarda, özellikle ısıya maruz kalmayacak…
Bazı kozmetik ürünlerde, kalıcılığı artırmak amacıyla ağır metaller bulunuyor. Bu ürünlerin günde 3-4 kez kullanılması yıllar içinde bir takım birikmelere neden…
Bal hasadı bazı bölgelerde kovanların ilkbahar muayenesinin yapıldığı Nisan ayından 45-50 gün sonra, bazı bölgelerde ise Ağustos ve Eylül ayında…
Stabilite Testi; kozmetik ürünlerin raf ömrü süresince fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik kalite standartlarının yanı sıra uygun koşullar atında depolandığında işlevselliğini sürdürebilirliğini…
Şarbon ve etkeni nedir? İnsan ve hayvanlarda bilinen en eski hastalıklardan biri olan şarbon esas olarak ot yiyen hayvanların hastalığıdır.…
Yeni eğitim döneminde okula yeni başlayan 3 milyona yakın öğrenciyle birlikte 20 milyonu bulan öğrenci 17 Eylül‘de ders başı yapmaya…
Ürünün fiziksel ve kimyasal özellikleri bitmiş ürün spesifikasyonlarını içerir. Her spesifikasyon, ilgili limitleri ve referans metotları ile birlikte verilmelidir. Kimyasal…
Gıda katkı maddeleri Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’nde “Tek başına gıda olarak tüketilmeyen veya gıda hammaddesi ya da yardımcı madde olarak…
Su kullanımı hijyenik olmayı, temizliği hedeflediğimiz her alanda önümüze çıkmaktadır. Su, elde edildiği kaynağa ve çevresel koşullara bağlı olarak ağır…
Challenge Test (Koruyucu Etkinlik Testi), numuneler üzerinde laboratuvar koşullarında oluşturulan yapay bir kontaminasyon ve bu kontaminasyona ait alınan sayısal verilere…
Gluten, ekmek yapımı esnasında oluşan hamurun ağsı yapısını oluşturan yani hamurun güçlü yapısından sorumlu olan proteindir. Buğdayda yaklaşık 30 farklı…
“Kozmetik Ürünlerin İddialarına İlişkin Kılavuz’a” göre Kozmetik ürünlerin doğrudan ya da dolaylı iddialarının, uzman değerlendirmeleri içeren, yeterli ve doğrulanabilir olması…
Gıda sektöründe en çok hile ve tağşiş yapılan gıdaların en başında ne yazık ki et ve et ürünleri gelmektedir. Et…
Sanitasyon terimi, Latince “sanitas” kelimesinden türetilmiş ve ‘sağlıklı’ anlamına gelen, hijyenik ve sağlıklı koşulların oluşturulması ve korunması olarak tanımlanmaktadır. Hijyen,…
Helal Ürünlerin, GMP ( İyi İmalat Uygulamaları ) şartları altında, Müslüman uzman kadro gözetiminde, hijyenik ortamda ve hiçbir sakıncalı maddeyle teması…
Havaların ısınmasıyla insanların serinlemek için tercih ettikleri yerlerin başında yüzme havuzları gelmektedir. Son yıllarda daha da önem kazanan ve hayatımıza…
Türkiye piyasasında satışı ve üretimi gerçekleştiren tüm kozmetik ürünlerin Kozmetik güvenlilik değerlendirmesi hazırlanması zorunludur. Üretim tesisiniz olmasa da fason üretici…
Laboratuvar ortamında insan derisi üretilen, yüksek güvenlik önlemleriyle korunan bu yer, kapılarını ilk kez bir gazeteciye açtı. Üretilen insan derisini…
Özel gıda laboratuvarlarının istihdam ve nitelikli işgücü konusunda ciddi katma değer yarattığını belirten Kalibrasyon ve Deney Laboratuvarları Derneği (TURKLAB) Yönetim…
Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliği’nde yapılan değişiklikle gıda alerjenlerine aşağıdaki düzenleme getirilmiştir. “Etikette belirtilmesi zorunlu…
YENİ GIDA ETİKETLEME YÖNETMELİĞİ VE ZORUNLU ANALİZLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME Son tüketiciye sunulan gıdaların beslenme ve sağlık beyanlarına ilişkin kurallar yeniden…
Son yıllarda gübre üreticilerinin ürünün kalite kontrolü konusunda denetlenmesi nedeniyle analiz talepleri artmaktadır. Gübre üreticisi firmaların üretimini yaptıkları kimyevi, organik…
TÜRKAK AKREDİTASYON KAPSAM GENİŞLETME DENETİMİMİZ BAŞARIYLA SONUÇLANDI Kalite çalışmalarını aralıksız sürdürerek müşterilerine verdiği hizmetin niteliğini her geçen gün arttıran Bilim…
KOBİ statüsünde olup, KOSGEB’e kayıtlı veya yeni kayıt yaptıracak olan firmalara akredite laboratuvarlardan alacakları test ve analizler için toplam olarak…
Bilim Laboratuvarları Online Ödeme Sistemi’ni yeniledik https://analizmarketi.com/bilimodeme/ Ödemede Kolaylık ve Müşteri Memnuniyeti Laboratuvarımız analiz hizmetlerinde müşteri ve kurum memnuniyetini artırmak…
Toxoplasma gondii, zorunlu hücre içi parazit olan bir protozoon olup, enfekte ettiği canlılar arasında insanlar ve bir çok memeli hayvan…
Ülkemizin en büyük ekonomik faaliyeti olan hayvancılık sektöründe, hayvanların fertilitesi ve buna bağlı olarak ortaya çıkan problemler önemli bir yer…
Değerli hekimler Mikoz enfeksiyon şüpheli olguda, sadece klinik muayene sonrası tedaviye başlamayı planladıysanız, en azından tedavi öncesi şüpheli bölgeden örnek…
pH’sı belirli bir çözeltideki yüklü taneciklerin bir elektrik alanın etkisi altında farklı hızlarda yürüyerek ayrılmaları tekniğine elektroforez denir. Elektroforezin çalışma…
Klinik Belirtiler: Kalıntı ovaryumlu kedi ve köpekler, kısırlaştırma operasyonu sonrası 1 ila 3 sene sonra dahi tipik östrus belirtileri gösterirler.…
HAYVAN TÜRÜ NABIZ SAYISI (DAKİKADA) At 28-40 Tay (1-2 günlük) 100-200 Tay (3-6 aylık) 46-76 Tay (1-2 yaşında) 40-56 Sığır…
Hayvan Türü Irkı Süresi (Gün Olarak) Süresi (Ortalama) İNEK 275-295 9 ay 15 gün Ayrshire 273-278 Jersey 277-280 Holstein 278-282…
Hayvan Türü Solunum Sayısı ( Dakikada) At 8-16 Sığır 10-30 Koyun, Keçi 12-20 Köpek 10-30 Kedi 20-30 Tavşan 50-60 Kobay…
Hayvan Türü Vücut Isısı At ( 5 yaş üzeri) 37,5°C-38,0°C Tay (5 yaşına kadar) 37,5°C-38,5°C Tay (yeni doğan) 39,3°C Sığır…
Vaginal smear özellikle köpek yetiştiricileri için önemli ve uygulaması kolay bir yöntemdir. Hataya pek yer vermeyecek şekilde doğum tarihini belirleyebilir…
Yavru köpeklerde (4-8 hafta) akut miyokarditis, gençlerde ( 2-12 ay) hemorojik gastroenteritis ve erişkinlerde genellikle hafif enteritisle seyreden bulaşıcı viral…
Legionella bakterisi ve neden olduğu Lejyoner Hastalığı hakkında bilgiler veren Prof. Dr. İrfan Türetgen su sistemlerinde legionelladan korunma ve kontrol…
Legionella bakterisi nerelerde bulunur ve hangi yolla yayılır? Legionella cinsi bakteriler göl, nehir, yer altı, deniz suları gibi doğal çevrelerde…
Ne kadar miktarda Giardia paraziti enfeksiyona yol açar? Ağız yoluyla alındığında Giardia intestinalis için 10 kistten daha az sayıda kist,…
Hemodiyaliz Suyu Arıtma Metodları Nelerdir? Hemodiyaliz suyu arıtma metodlarından bazıları şunlardır; Yumuşatma: Sentetik reçine kapsayan ve bu reçineler aracılığı ile…
Havuzda klor kokusu ve gözlerde yanmanın sebebi nedir? İki sebebi olabilir; 1-Havuz suyunda kloramin oluşumu [Havuz suyunun bağlı klor miktarına…
Histoloji, normal hayvan ve canlıların dokularını inceleyen, biyolojinin bir dalıdır. Doku bilimi olarak da bilinmektedir. Histoloji, hayvan ve bitki dokularının…
Antibiyotik ve hormonlar gibi veteriner ilaçları, hayvanlarda hastalıkları tedavi etmek amacıyla ve profilaktik ajanlar olarak kullanılmaktadır. Bu maddelerden pek çoğunun…
Gözle görülemeyen ancak mikroskopla görülebilen basit ve tek hücreli canlılara “mikroorganizma” denir. Mikroorganizmalar doğada çok yaygındır, hemen her yerde ve…
Gıdalarda fiziksel ve kimyasal tehlikeler nelerdir? Fiziksel Tehlikeler Gıdalarda bulunmaması gereken cam kırıkları, plastik, kemik, kâğıt, taş, toprak, tahta, metal…
Önce tanımını ortaya koyalım. Kendi türünden ya da kendi türü dışındaki bir canlıdan gen aktarılarak bazı özellikleri değiştirilen bitki, hayvan…
Et ve süt’den elde edilen ürünler, insan sağlığı için son derece önemli hayvansal proteinleri barındıran, esansiyal aminoasitleri, ayrıca mineraller, vitaminler,…