Kozmetiklerde Polyethylene Glycol bileşenleri ve zararları

Polyethylene Glycol (PEG), Cildin tabii nem değerini çoğaltabilen ve azaltabilen, potansiyel olarak kanserojen olan petrolium katkı maddesidir. Bu, cildin yaşlı görünümünü artırır ve bakterilere karşı daha fazla savunmasız duruma sokar. Sıvı ve katı yağları çözmek için temizlik ürünlerinde kullanılır. PEG’ler (Polietilen Glikol olarak da bilinir.) kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılan sentetik kimyasal bileşiklerdendir.…