0212 588 42 48
Haftaiçi 08:00 - 17:30

Bal Testleri ve Analizleri

AnaSayfa / Haberler / Bal Testleri ve Analizleri
Gıda
Nov
04
2019

Bal Testleri ve Analizleri

Balın uygun yöntemlerle ve hijyenik koşullarda üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, depolanması, taşınması ve tüketicilere sunulması aşamalarında sahip olması gereken özellikler Türk Gıda Kodeksi 2012/58 sayılı Bal Tebliğinde açıklanmaktadır. Bu tebliğde yer alan kriterler;

Nem,

Sakaroz,

Fruktoz +Glukoz,

Fruktoz / Glukoz,

Suda çözünmeyen madde miktarı ,

Serbest asitlik,

Elektrik iletkenliği,

Diastaz sayısı,

HMF,

Balda protein ve ham bal delta Cl3 değerleri arasındaki fark,

Balda protein ve ham bal delta Cl3 değerlerinden hesaplanan C4 şekerleri oranı,

Prolin miktarı,

Naftalin miktarı.

Yukarıda yer alan kriterlerden özellikle Delta CI3 ve C4 şekerleri oranıDiastaz Sayısı, HMF ve Prolin miktarı balın kalitesi için esas alınan değerlerdir.

Tüm bu kriterlere ait analizler Laboratuvarımızda gerçekleştirilmekte olup konu hakkında daha detaylı bilgi almak ve Test hizmetlerimizden nasıl yararlanabileceğini öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz;

bilimlab@bilim.gen.tr

0 212 588 42 48

İlgili Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=9.5.16425&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=Bal%20Tebli%C4%9Fi


Bilim Sağlık ve Laboratuvar Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.

15 Temmuz Mah. 1440 Sk. NO: 35-37 D:11
Bağcılar İSTANBUL
Pazartesi - Cuma: 08:00 - 17:30
Bilim Sağlık ve Laboratuvar Hizmetleri 2020 All Rights Reserved
Web sitemizdeki çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez (Cookie) Politikası’nı incelemenizi rica ederiz.
Onaylıyorum