0212 588 42 48
Haftaiçi 08:00 - 17:30

Baldaki hilelerin tespitinde yapılan analizler

AnaSayfa / Haberler / Baldaki hilelerin tespitinde yapılan analizler
Gıda
Oct
15
2018

Baldaki hilelerin tespitinde yapılan analizler

Bal hasadı bazı bölgelerde kovanların ilkbahar muayenesinin yapıldığı Nisan ayından 45-50 gün sonra, bazı bölgelerde ise Ağustos ve Eylül ayında yapılır.

Bununla birlikte günümüzde hilenin oldukça fazla olduğu bal sektöründe sahte balı gerçek baldan ayırt etmek için Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği ne göre analizler yapılmaktadır. Bal kalitesinin belirlenmesinde yalnızca tek bir parametre ile değil, birçok parametrenin incelenmesi gereklidir.

Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği ne göre yapılması gereken analizlere buradan ulaşabilirsiniz.

Bu analizlerden en belirleyici olanlar ; Şeker Profili Analizi

Diastaz Sayısı Analizi

Prolin Analizi

Delta C13 Değerleri ve C4 Şeker Analizi

Sonuçlar yönetmeliğe uygunluk açısından değerlendirilerek raporlanmaktadır.


Bilim Sağlık ve Laboratuvar Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.

15 Temmuz Mah. 1440 Sk. NO: 35-37 D:11
Bağcılar İSTANBUL
Pazartesi - Cuma: 08:00 - 17:30
Bilim Sağlık ve Laboratuvar Hizmetleri 2020 All Rights Reserved powered by EOS HeyKodi
Web sitemizdeki çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez (Cookie) Politikası’nı incelemenizi rica ederiz.
Onaylıyorum