Et ve süt’den elde edilen ürünler, insan sağlığı için son derece önemli hayvansal proteinleri barındıran, esansiyal aminoasitleri, ayrıca mineraller, vitaminler, yağ içeren beslenme açısından oldukça önemli olan gıdalardır.
Et ve süt ürünlerinde ekonomik sebeplerden ötürü tağşiş amacıyla, hayvanın uygun olmayan bölümleri veya farklı hayvansal ürünleri gıdalara karıştırılır. Bu hileler insan sağlığını son derece olumsuz etkileyebildiği gibi, dinsel ya da toplumun geleneklerine ve kanunlara da aykırıdır. Buna örnek olarak et ve et ürünlerinde, sakatat, göz, deri, sinir, tendon gibi besin değeri daha az olan kısımların katılması, domuz, at eti gibi toplumsal ve ulusal kanunlarla sınırlandırılmış türlere ait etlerin kullanılması, keçi, koyun, inek sütü diye farklı karışımların oluşturulup piyasaya sürülmesi günümüzde oldukça fazla yapılan hilelerdir.