0212 588 42 48
Haftaiçi 08:00 - 17:30

Et Ürünlerinde İç Organ ve Yabancı Doku Tespiti

AnaSayfa / Haberler / Et Ürünlerinde İç Organ ve Yabancı Doku Tespiti
Gıda
Oct
22
2019

Et Ürünlerinde İç Organ ve Yabancı Doku Tespiti

29.01.2019 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği’nin revize edilmesi ile birlikte;

Emülsifiye et ürünlerinde baş eti kullanılmışsa, ürün etiketinde “Baş eti içerir.”
Dillim salam üretiminde dil,
Emülsifiye et ürünleri üretiminde baş eti hariç olmak üzere; sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, kıyma kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner, mergez ve emülsifiye et ürünlerine sakatat katılamaz.
Kanatlı eti ürünlerinin üretiminde kanatlı derisi kullanılabilir İfadeleri yer almaktadır.
Yukarıda belirtilen durumlar hariç;

Çiğ et, kıyma, hazırlanmış et karışımları ve et ürünlerine kas ve yağ doku dışında kalan doku ya da organların katılmasına izin verilmemektedir. Bu kapsamda söz konusu ürünlere katılan kas ve yağ doku dışında kalan tüm organ ve dokular Yabancı Doku olarak nitelendirilmektedir.

Laboratuvarımızda Et ve et ürünleri içerisine katılan kıkırdak, böbrek, deri vb hilelerin tespit edilerek gıdada tağşişi ortaya çıkarmak amacı ile ‘İç Organ ve Yabancı Doku Tespiti’ (Histolojik Doku) Analizi Akredite olarak gerçekleştirilmektedir.

Türk Gıda Kodeksi, “2018/52 numaralı Et ve Et Ürünleri Tebliği” ne https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/01/20190129-4.htm adresinden ulaşabilirsiniz.

Konu hakkında daha detaylı bilgi almak ve analiz yaptırmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz;

bilimlab@bilim.gen.tr

0 212 588 42 48


Bilim Sağlık ve Laboratuvar Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.

15 Temmuz Mah. 1440 Sk. NO: 35-37 D:11
Bağcılar İSTANBUL
Pazartesi - Cuma: 08:00 - 17:30
Bilim Sağlık ve Laboratuvar Hizmetleri 2020 All Rights Reserved powered by EOS HeyKodi
Web sitemizdeki çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez (Cookie) Politikası’nı incelemenizi rica ederiz.
Onaylıyorum