Gıda sektöründe en çok hile ve tağşiş yapılan gıdaların en başında ne yazık ki et ve et ürünleri gelmektedir.
Et ve et ürünlerine yapılan taklit veya hileler/tağşişler;
Isıl işlem görmüş sucuk, salam, sosis gibi et ürünleri ile kıymalı harçlar içeren pide, lahmacun, hazır köfteler vb ürünlerde tavuk, hindi gibi eti daha ucuz olan kümes hayvanlarının et, kemik, yağ, deri, sakatat, ayak, tırnak, kafa gibi bölümlerinin karıştırılması,
Kıyma, salam, sosis, jambon, köfte, döner vb et ürünleri yapımında at, eşek ve domuz gibi hayvanların etlerinin ve sakatatlarının karıştırılması,
Salam, sosis gibi ürünlerin raf ömrünü arttırmak için nitrat tuzu kullanılması,
Köfte yapımında kıyma yerine soya kıyması, soya eti, farklı tahılların unları, ekmek, galeta unu gibi et olmayan malzemelerin kullanılması,
Parça ete kimyasal enjekte edilerek etin hacim ve ağırlığının arttırılması.
TÜRKAK tarafından akredite edilen Gıda Kontrol Laboratuvarımız, özellikle et ve et ürünlerinde tür tayini yapabilen, ette tağşiş olup olmadığını tespit etmek için histolojik doku analizi çalışabilen, akredite olmuş tek yetkili özel gıda laboratuvarıdır. Ayrıca, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından et tür tayinleri yanında, GDO, Soya Aranması ve Helal Gıda Analizleri gibi geniş kapsamda ve değişik ürünlerde analizler yapmak üzere yetkilendirilmiştir.