Alkollü içecek analizleri; içeriğin tespiti, kalitesi, güvenilirliği ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek zararlı kimyasalların varlığının belirlenmesinde önemli rol oynar. Sahte alkol ayrımı, “Alkol ve Alkollü İçkilerin İç ve Dış Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” kapsamında gerçekleştirilecek analizler ve değerlendirme parametreleri baz alınarak ortaya koyulmaktadır. Alkollü içeceklerin yasal düzenlemelere uygunluğu, üretimdeki taklit ve sahte kimyasal bileşen kullanılıp kullanılmadığı, laboratuvarımızda ulusal ve uluslararası metotlar ile TÜRKAK 17025 standardına uygun olarak GC-FID, UV Spektrofotometre ve ICP-MS cihazlarıyla kantitatif olarak gerçekleştirilmektedir.
- Hacmen Alkol Miktarı
- Metil Alkol Tayini
- Tersiyer Bütil Alkol (TBA)
- Etil Alkol Tayini
- Renk Tayini (Bira)
- Kurşun Tayini (Şarap)
- Karbon Dioksit (CO2) Tayini
- Kükürt Dioksit Miktar Tayini (Şarap)