Gıda mikrobiyolojisi; gıdalarda bozulmaya neden olan mikroorganizmaların tespit edilmesi ve mikrobiyolojik kalite kontrollerinin sağlanması amacıyla gerekli gıda mevzuatları ve uygun ulusal/uluslararası standartlar ile tespit edilmesi, gıdaların üretimi, kalitesi ve güvenliği üzerinde etkisinin incelenmesi temeline dayanan bir alandır. Gıda mikrobiyolojisi, tüketici sağlığını korumak, gıda güvenliği standartlarını sağlamak ve ürün kalitesini garanti altına almak için kritik önem arz etmektedir.
Gıdaların işlenmesi ve taşınması sırasında eksik veya hatalı uygulamalar sonucunda gıdaları bozan ve insan sağlığını tehdit eden mikroorganizmaların tespitinde, laboratuvarımız Türk Gıda Kodeksi ve ilgili yönetmelik, tebliğ vb. yasal mevzuatlar baz alınarak kalitatif ve kantitatif olarak analizleri akredite bir şekilde gerçekleştirmektedir.
- E. coli O157
- Escherichia Coli Sayımı
- Stafilokokal Enterotoksinler
- Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı (Staphylococcus aureus sayımı)
- Listeria Monocytogenes Aranması
- Salmonella spp. Aranması
- Sülfit İndirgeyen Anaerob Bakteri Sayımı
- Aerobik Koloni Sayımı
- Küf ve Maya Sayımı
- Bacillus Cereus Sayımı
- Cronobacter spp.
- Campylobacter spp.
- Clostridium Perfringens Sayımı
- Vibrio spp., Vibrio Parahaemolyticus ve Vibrio Vulnificus Aranması