Et tür tayini analizi, et ve et ürünlerinde bulunan hayvansal türlerin belirlenmesi için yapılmaktadır. Özellikle, etiketlenmiş veya işlenmiş et ürünlerinde beyan edilen hayvansal içeriğin doğruluğunu kontrol etmek amacıyla kullanılır. Örneğin, bir ürünün üzerinde “sığır eti” olarak belirtilmişse, bu analizle üründe gerçekten sığır eti olup olmadığı belirlenebilir. Yanıltıcı beyanların tespiti, taklit ve tağşişi önlemek, ayrıca dini ve kültürel ihtiyaçlar çerçevesinde belirli hayvanların tüketiminden kaçınmak amacıyla hangi hayvan türlerinin var olduğu veya olmadığı tespit edilmektedir.
Laboratuvarımızda, et tür tayini analizleri, PCR (Polimeraz Zincir Reaksiyonu) teknolojisi kullanılarak, ulusal ve uluslararası metotlar ile TÜRKAK 17025 standardına uygun olarak yapılmaktadır.
Bu analizler, gıda güvenliği, tüketici hakları ve kültürel gereksinimler açısından son derece önemlidir. Etiketlenmiş ürünlerde doğru bilgi verilmesini sağlamak, tüketicilerin doğru seçimler yapabilmesini ve gıda güvenliğinin korunmasını sağlar.
- Domuz Eti (DNA) Aranması
- At Eti (DNA) Aranması
- Eşek Eti (DNA) Aranması
- Tavuk Eti (DNA) Aranması
- Hindi Eti (DNA) Aranması
- Koyun Eti (DNA) Aranması
- Keçi Eti (DNA) Aranması
- Manda Eti (DNA) Aranması
- Balık Eti (DNA) Aranması
- Jelatin Aranması