GDO kavramı, modern biyoteknolojik yöntemler kullanılarak organizmanın gen diziliminin değiştirilmesi ya da gen aktarımı ile kendi doğasında bulunmayan bir özelliğin kazandırılmasıyla oluşan canlı organizmaları ifade etmekte kullanılan bir kavramdır. GDO içeren başlıca ürünler arasında mısır, pirinç, soya, kanola ve pamuk gibi bitkiler ilk sırada gelmektedir. Ülkemiz, GDO’lu ürünler konusunda “İhtiyatlı Yaklaşma” prensibini benimseyerek, GDO’lu ürünlerin üretilmesini “Biyogüvenlik Kanunu” kapsamında yasaklamıştır. 2010 tarihinde yürürlüğe giren 5977 sayılı “Biyogüvenlik Kanunu” ve yine aynı tarihte yürürlüğe giren “Genetik Yapısı Değiştirilmiş Organizmalar ve Ürünlerine Dair Yönetmelik” hükümleri gereğince istenen analizlerin tamamı, laboratuvarımızda ulusal ve uluslararası metotlar ile TÜRKAK 17025 standardına uygun olarak tüm gıdalarda ve yemlerde akredite bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
- GDO Tarama Analizi (p35S, tNOS, pFMV)
- Bitki Spesifik Soya Geni Taraması ve Tipleri
- Bitki Spesifik Mısır Geni Taraması ve Tipleri
- Bitki Spesifik Pamuk Geni Taraması ve Tipleri
- Bitki Spesifik Kanola Geni Taraması ve Tipleri