Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği’nde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliği’nde (Tebliğ No: 2009/68), “Ticari steril: 35°C – 37°C ve 50°C – 55°C’de 7 gün yapılan inkübasyon sonrası, ambalajlarda sızıntı ve bombaj görülmediği veya inkübasyon öncesi ve sonrası ölçülen pH değerleri arasındaki farkın 0,5’ten fazla olmadığı gıda maddesi”, “Sterilite kontrolü: 30°C’da 15 günlük ve 55°C’da 7 günlük inkübasyondan sonra yapılan ekimlerde aerobik ve anaerobik koşullarda gıda maddelerinden mikrobiyolojik üreme olmamasını garanti eden işlem” olarak tanımlanmaktadır. Gıdaların tüketiciye ulaşıncaya kadarki depolama ve taşıma sırasında bozulmasını önlemek için her türlü mikroorganizmanın öldürülmesi ya da inaktive edilmesi anlamında, ürünün steril olup olmadığının belirlenmesi, raf ömrü ve kalitesinin değerlendirilmesi ve üretim sürecinin kontrolü laboratuvarımızda, TÜRKAK 17025 standardına uygun olarak gerçekleştirilmektedir.