0212 588 42 48
Haftaiçi 08:00 - 17:00 / C.tesi 08:00 - 15:00

Histolojik Analiz Bölümü

AnaSayfa / Gıda Kontrol Laboratuvarı / Histolojik Analiz Bölümü

Ülkemizde, gıda sektörü çok büyük olmasına rağmen, gıda güvenliğinin en önemli ayaklarından biri olan kontrol ve denetim maalesef olması gereken düzeyde değildir.Türk Gıda Kodeksi kas ve yağ dışında hiçbir hayvansal dokunun ürünlerin yapısında kullanılamayacağını net bir şekle belirtmiş olsa da başta, sucuk, salam, sosis, kıyma gibi et ve et ürünleri, özellikle et fiyatlarının yükseldiği son dönemde çok fazla hileye maruz kalmaktadır. Bir de bu ürünlerin yapıları itibariyle hile yapmaya son derece müsait ürünler olduğu düşünülürse konunun önemi daha iyi anlaşılacaktır.

Et ve et ürünlerinde yapılan hilelerin genel olarak iki boyutu vardır. Birincisi; tavuk taşlığı, böbrek, akciğer gibi sakatatlar ile göz, deri, genital organların ürünlerin yapısına katılmasıdır. İkincisi ise domuz, at-eşek etleri gibi farklı tek tırnaklı hayvanlara ait karkas etlerinin kullanılması ve etiket bilgilerinde yazanın aksine üründe, daha ucuz olan tavuk ve hindi etlerinin kullanılması olarak söyleyebilir.

Bilim Sağlık ve Laboratuvar Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.

Şehremini Mh. Kızılelma Cd. No: 6
Fındıkzade Fatih - İSTANBUL
Pazartesi - Cuma: 08:00 - 17:00
Cumartesi: 08:00 - 15:00
Bilim Sağlık ve Laboratuvar Hizmetleri 2020 All Rights Reserved
Web sitemizdeki çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez (Cookie) Politikası’nı incelemenizi rica ederiz.
Onaylıyorum