Mikrobiyoloji Laboratuarı; Gıdalarda bulunan patojen mikroorganizmaların, indikatör bakterilerin ve bozulmaya yol açan mikroorganizmaların tespitine yönelik çalışan bir birimdir.
Gıdaların sağlıklı olup olmadığı etkili bir kontrol ile tespit edilebilmektedir. Bu kontroller Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği’nde belirtilen analiz kapsamına göre uygulanmaktadır. Gıda zehirlenmesine neden olan bakterilerin, alt türlerinin ve toksinlerinin tespit ve tanımlanması gıda güvenliğinin başında gelmektedir
Bazı gıdalar, içerikleri mikroskobik canlıların gelişimini desteklediği için mikrobiyolojik kontaminasyona yatkındır. Kuru gıdalar ve ısıtma sürecinin yeterli olduğu ısıl işlem görmüş gıdalar için risk daha düşüktür ancak, gıda ürününün üretim aşamasından sonra mikrobiyolojik olarak kontamine olmamış olması yetmez, tüketiciye steril bir şekilde ulaştırılması için nakliye ve dağıtım süresince dikkatli olarak kontrol edilmeleri gerekmektedir.
Laboratuvarlarımızda uluslararası geçerli güncel TS, ISO, FDA-BAM vb. metotları ile konvansiyonel mikrobiyoloji ve PCR cihazları ile güvenilir ve hızlı sonuç verilmektedir. Aynı zamanda denetim hizmetlerimiz için alınan numunelerde ortaya çıkan mikroorganizma tablosuna göre işletmenin hangi yönden eksiklikler gösterdiğinin belirlenmesi ve ne çeşit önlemlerle önüne geçilebileceği araştırılmaktadır.