0212 588 42 48
Haftaiçi 08:00 - 18:00

Moleküler Analiz Bölümü

Anasayfa / Gıda Kontrol Laboratuvarı / Moleküler Analiz Bölümü

Real Time PCR cihazı floresan boyalar kullanılarak gerçek zamanlı olarak DNA’nın belirlenmesi ve miktarının gösterilmesi tekniğidir. Bu sistem; DNA ekstraksiyonu ve ardından DNA’nın çoğaltılarak uygun dalga boyunda tespit edilmesi esasına dayanmaktadır.

Laboratuvarımızda Real Time PCR metodu ile Kalitatif (Var/Yok) ve Kantitatif (Miktar) olarak tüm gıda gruplarında %0,1 hassasiyetle çalışmalarımızı gerçekleştirebilmekteyiz.

Bölüm Hizmetlerinin Bazıları

GDO: Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO’lar), biyoteknoloji yoluyla DNA yapıları değişime uğratılan organizmalardır. Genetiği değiştirmek için kullanılan teknoloji, bir türün özelliğini değiştirmek için başka bir türden gen aktarmayı içerir; bu işlem geleneksel üreme yöntemleriyle gerçekleşmez.

Et Tür Tayini: Et ürünleri protein, demir, çinko, fosfor, magnezyum, B6, B12, B1 ve A vitamini gibi önemli besin öğelerini içermesi bakımından beslenme açısından önemli ürün grupları arasındadır. Etler iyi kalite protein kaynağıdır. Özellikle protein gereksiniminin arttığı, hızlı büyümenin olduğu bebeklik, çocukluk dönemlerinde diyette mutlaka yer alması gerekir. Diyette bu kadar önem arz ederken diğer taraftan maliyetlerinin yüksek olması et tüketim oranını düşürmektedir. Bu gibi sebeplerden ötürü et ürünlerinde tağşiş amaçlı sakatat bölümleri yada tek tırnaklı eti kullanılabilmektedir.

Jelatin: Jelatin, kollajenin geri dönüşsüz olarak hidrolize edilmesiyle oluşturulur. Jelâtin başta domuz ve çok az olarak da sığır, balık gibi hayvanların deri, kemik ve bağ dokularının kaynatılması ile üretilen, yarı şeffaf, renksiz, kolay kırılır, tatsız katı bir maddedir. Genellikle yiyecek sanayisinde yiyeceklerin dayanıklılığını arttırmak için kullanılır. Bunun yanında, eczacılık, fotoğrafçılık ve kozmetikte de ürün yapımında kullanılır. Bu ürünler genellikle jelatin veya jelatine benzer özellikte maddeler içerir.Gıda sektöründe, birçok gıda grubunda kullanılan jelâtinde orijin tespiti yani sığır veya domuz kaynaklı mı olduğu tüketiciler açısından önem kazanmaktadır.

Soya Aranması: Et sektöründe, ürünün maliyetini düşürmesi, besin değerinin yüksek olması, su tutma kapasitesi, emülsifikasyon gibi fonksiyonel özelliklerinin olması ve kullanımı ile et ürünlerinde görüntüsel ve organoleptik özelliği iyileştirmesinden dolayı tercih edilmektedir. Etikette belirtilmediği halde üründe soya kullanılması gıda kalitesinin yanında gıda güvenliği için ciddi sorun teşkil etmektedir. Bunun nedeni Soyanın gıda alerjeni olmasıdır.

Bilim Sağlık ve Laboratuvar Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.

15 Temmuz Mah. 1440 Sk. NO: 35-37 D:11
Bağcılar İSTANBUL
Pazartesi - Cuma: 08:00 - 18:00
Bilim Sağlık ve Laboratuvar Hizmetleri © 2024 All Rights Reserved powered by EOS HeyKodi