Su kullanımı hijyenik olmayı, temizliği hedeflediğimiz her alanda önümüze çıkmaktadır. Su, elde edildiği kaynağa ve çevresel koşullara bağlı olarak ağır metaller, toksik maddeler ve kimyasal maddeler barındırabilir. Bu maddeler suda sağlığı tehdit edecek kadar fazla miktarda bulunsa bile çoğunlukla renk, tat, koku değişimine neden olmaz. Bu maddelerle kirlenmiş suların zararlı etkileri, vücuda alındıktan hemen sonra veya yıllar içinde ortaya çıkabilir.
İçme ve kullanım sularının insan sağlığını tehdit edebilecek kimyasal ya da mikrobiyolojik bir kirlenmeye maruz kalmadığını belirlemenin tek yolu suyun analizini yaptırmaktır. Kullandığımız suyun kalitesini belirlemek, su vasıtasıyla oluşabilecek hastalıkların önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik baz alınarak Su Analizi çalışmaları yapılmaktadır. Sonuçlar yönetmelikte belirtilen parametrelerde referans değerlere uygunluk açısından değerlendirilerek raporlanmaktadır.
Bilim Su ve Çevre Analiz Laboratuvarı tarafından gerçekleştirilen İçme ve kullanım suyu analizleri ile ilgili daha detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz: