0212 588 42 48
Haftaiçi 08:00 - 18:00

Fiziksel Özellikler: İdeal koruyucu madde, renksiz olmalı, içine konduğu preparata koku ve tat vermemelidir. Uçucu olmamalı, böylece üretim ve kullanım sırasında yüksek sıcaklıklara maruz kalsa bile etkinliğini kaybetmemelidir.

Ayrıca koruyucu madde, ürünün içinde etkinliğini sürdürmeli, formülasyondaki diğer maddelerle geçimli olmalıdır.

pH; Kozmetik ürünlerde, pH değeri mikroorganizma üremesine uygun bir ortam oluşturur. Bakterilerin üremesi için pH 5.5-8.0 daha asidik koşullarda üreyen maya ve mantarlar için 3.5 ve daha düşük pH’lar uygun ortamlardır ve bu pH değerleri modern kozmetik ürünlerde görülen pH değerleridir. Kozmetik ürünlerdeki koruyucu maddeler ise pH 2-11′ da etkin olması istenir.

Sıcaklık: Kozmetik ürünlerde kullanılan koruyucu maddeler farklı formülasyon işlemlerinde ve kullanım sırasında karşılaştıkları sıcaklığa karşı dayanıklı olmalıdır.

Sıcaklığa Direnç: Krem ve diğer sıvı ve yarı katı preparatlarda yapılması istenen testlerdir. -30 C ile oda sıcaklığı, 24 saat süreyle değiştirilerek yapılır. En az 6 döngü yapılması gereken bu test ürünün sıcaklık değişimlerine karşı direnç durumu değerlendirmemize yaramaktadır. Kontrol preparatları kullanılarak , emülsiyon kararlılığı, kristalizasyon, çökme, bulanıklık gibi durumlar incelenir.

Mekanik Testler;Toz ve granüle haldeki ürünler için uygun titreşim aletiyle, birkaç saat gibi kısa bir sürede yapılan bu testler, ürünün taşınma ve saklanması sırasındaki durumunu belirlemek amacıyla kullanılır. Farklı hızda farklı titreşim hızları uygulanarak test yapılmaktadır. Santrifüj işlemi, ürün emülsiyonlarının kremalaşma ve faz ayrımına eğilimleri hakkında fikir verir.

Nem; Hızlandırılmış kararlılık çalışmalarını, yalnızca yüksek sıcaklıklarda yapmak yeterli değildir, yüksek nem koşullarında da çalışmak gerekir. En fazla %80 nem ve 37 C sıcaklık şartlarında test edilmektedir. Bu testlerin amacı farklı ülkeler yada farklı iklimlerde ürünün kararlılığının değişip değişmeyeceğinin anlaşılmasını sağlamaktır.

Işık Testleri; Satışa sunuldukları raflarda ışığa maruz kalan ürünlerde ışık testlerinin yapılması gereklidir. Işık etkisiyle ürünlerde belirgin farklılık renk değişikliğidir. Işık testlerinde güneş ışığı ve güneş kabinleri kullanılmaktadır. Fakat güneş ışığının tutarsız etkileri yerine stabil enerji ve ışık şiddetine sahip güneş kabinleri kullanılmaktadır.

Başlıca Kozmetik ve Deterjan Analizleri
Absorbsiyon Süresi
Basınç Dayanım Testi
Bleed Number
Boya Lekesi Aranması Testi
Brix (Suda Çözünen Katı Madde)
Bulanıklık
Biçimsel Bozukluk Testi
Dolum Miktarı
Düşme Testi
Düşük Isı Direnci
Elek Üstü
Görünüm
Hacim Muayenesi
Homojenite
Işık Absorbans Ölçümü
Kalınlık ölçümü
Kapasite
Kaynar Su Dayanımı
Organoleptik Muayene
Kuru Isı Direnci
Özgül Isı
pH
Renk
Sızdırmazlık
Stabilite
Su Isı Değişim Direnci
Şekil
Uçucu madde miktarı
Yapı
Yıkama Testi
Yoğunluk
Erime Noktası
Bağıl Yoğunluk
Kıvamlılık
Nem tutma kapasitesi
Derinin pH’ı
Köpürme Deneyi
Rutubet ve uçucu madde %
Çözünmeyen Madde
Suda Çözünmeyen Madde
Korozyon etkisinin tayini
105 °C uçucu maddeler %
Sabunlaşmamış ve sabunlaşamayan madde %
Köpük yüksekliği, cm

Bilim Sağlık ve Laboratuvar Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.

15 Temmuz Mah. 1440 Sk. NO: 35-37 D:11
Bağcılar İSTANBUL
Pazartesi - Cuma: 08:00 - 18:00
Bilim Sağlık ve Laboratuvar Hizmetleri © 2024 All Rights Reserved powered by EOS HeyKodi