0212 588 42 48
Haftaiçi 08:00 - 17:30

Yaz aylarında gıda zehirlenmesine dikkat!

AnaSayfa / Haberler / Yaz aylarında gıda zehirlenmesine dikkat!
Gıda
Jun
11
2019

Yaz aylarında gıda zehirlenmesine dikkat!

Özellikle yaz aylarında açıkta bırakılan ve sıcaktan dolayı kısa sürede bozulan besinler gıda zehirlenmesi ile sonuçlanabiliyor.

Artan sıcaklıklara bağlı gıdalarda meydana gelen aşırı bakteri üretimi besin zehirlenmelerine yol açıyor. Özellikle uygun sıcaklık ortamında muhafaza edilmeyerek açıkta satılan gıdalar insanlar için daha fazla tehlike arz ediyor.

Besinlerdeki kirleticilere ek olarak hijyen kurallarına dikkat edilmeden hazırlanan, pişirilen ve servis edilen yiyeceklerin de besin zehirlenmesine yol açtığı unutulmamalıdır. İyi pişmemiş veya hijyen kurallarına uyulmadan hazırlanmış besinleri tüketmek ve pişmiş yiyecekleri buzdolabı dışında uzun süre bekletmek, besinlerde meydana gelen bozulmaların en yaygın nedenleri arasında sayılabilir. Protein içeriği yüksek, et, tavuk, balık, süt ve süt ürünleri ile yumurta gibi besinler güvenli bir şekilde saklanmaz ve hazırlanmazsa, bakteriyel bozulmalar gelişebilir.

Çeşitli kaynaklardan besinlere ulaşan bakteriler, besinlerin uygun olmayan koşullarda saklanması sonucunda tehlike oluşturmaktadır. Hijyen kurallarına uyulmadan hazırlanmış besinleri tüketmek ve pişmiş yiyecekleri buzdolabı dışında uzun süre bekletmek en yaygın bozulma sebepleridir. Protein içeriği bakımından zengin olan et, tavuk, balık, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi besinler güvenli bir şekilde saklanmaz ve hazırlanmaz ise bakteriyel bozulma kaçınılmazdır ve bunların tüketimi zehirlenme ile sonlanır.

Zehirlenmelerin Önlenmesi, elimine edilmesi veya kabul edilebilir düzeylere düşürülmesi için daha öncesinden tedbir almak amacı ile TS EN ISO/IEC 17025’den akredite Laboratuvarımızda Gıda-Hijyen analizleri gerçekleştirilmektedir.

  • Gıda analizi
  • Et ve et ürünleri analizleri
  • Süt ve süt ürünleri analizleri
  • Hazır yemek analizleri
  • Unlu mamüllerin analizleri
  • Tatlılar ve pastacılık ürünleri analizleri
  • Diğer gıda ürünlerinin analizleri
  • Su analizleri
  • Kişisel hijyen analizleri
  • Ortam hijyeni analizleri
  • Ekipman yüzey hijyeni analizleri
  • Daha detaylı bilgi için web sitemizin Gıda Analiz Laboratuvarı bölümünü gezebilir, canlı destek bölümü ya da iletişim kanallarımız üzerinden müşteri temsilcilerimizle doğrudan görüşebilirsiniz.


    Bilim Sağlık ve Laboratuvar Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.

    15 Temmuz Mah. 1440 Sk. NO: 35-37 D:11
    Bağcılar İSTANBUL
    Pazartesi - Cuma: 08:00 - 17:30
    Bilim Sağlık ve Laboratuvar Hizmetleri 2020 All Rights Reserved powered by EOS HeyKodi
    Web sitemizdeki çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez (Cookie) Politikası’nı incelemenizi rica ederiz.
    Onaylıyorum