Sabun denildiği zaman, hammadde, üretim aşamasında veya nihai ürün olarak niteliklerinin belirlenmesi açısından kullanılan kimyasal özellikler; ürünün yapısını, kullanılan maddelerin miktarlarını belirlemek, kullanılan maddeyi oluşturan bileşenleri, elementleri ve fonksiyonel grupları tanımlamak, sabunun standart ve kalitesini belirlemek açısından önemli parametrelerdir.
Laboratuvarımızda, ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından yayımlanan standartlar, yönetmelikler ve yasal düzenlemeler esas alınarak, TÜRKAK 17025 standardına uygun kalitatif ve kantitatif analizler gerçekleştirilmektedir.
- Organoleptik Testler (Adet/Renk/Görünüm/Koku)
- pH Tayini
- Rutubet ve Kuru Madde Miktar Tayini
- Yoğunluk Tayini (Sıvı Numuneler)
- Viskozite Tayini (Sıvı Numuneler)
- Kararlılık Testi
- Serbest Alkali Miktar Tayini
- Toplam Alkalinite Miktar Tayini
- Serbest Yağ Asitleri Miktar Tayini
- Toplam Yağ Asitleri Miktar Tayini
- Suda Çözünmeyen Madde Miktar Tayini
- Etanolde Çözünmeyen Madde Miktar Tayini
- Asit Sayısı Miktar Tayini
- Titrasyon Noktası Tayini
- Gliserin Miktar Tayini
- İnorganik Tuz Miktar Tayini
- Klorür Miktar Tayini
- Sabunlaşmamış Yağlı Madde Miktar Tayini