0212 588 42 48
Haftaiçi 08:00 - 18:00

İç Organ ve Yabancı Doku Tespiti

Günümüzde et ve et ürünlerinde taklit/tağşiş (hile) konusu, insan sağlığını, gıda kalitesini ve güvenliğini tehdit etmektedir. Histolojik doku analizi, üründe beyan edilen hayvansal dokunun dışında beklenmeyen bir doku bulunması durumunda mikroskobik bakı yöntemiyle teşhis edilmesidir. Türk Gıda Kodeksi, et ve et ürünlerinde kas ve yağ dokusu dışında kalan hiçbir hayvansal dokunun bulunmaması gerektiğini net olarak belirtmektedir.

Histolojik doku analizinde yetkili, ilk özel gıda kontrol laboratuvarı olarak, TÜRKAK 17025 standardına uygun akreditasyon kapsamında; et ve et ürünleri içerisine katılan taşlık, böbrek, deri vb. iç organlar ile boynuz, kıl ve tırnak gibi yabancı dokuları tespit ederek gıdada tağşişi belirlemekte ve bu alanda hizmet vermektedir.

Bilim Sağlık ve Laboratuvar Hizmetleri © 2024 All Rights Reserved