Histolojik Doku Analizi, et ve et ürünlerinde yapılan tağşişi (hile) ortaya çıkarmak için yapılan analizdir. Özellikle et ürünlerinin içine katılan kıkırdak, böbrek, deri vb. hileler Histolojik Doku Analizi yapılarak tespit edilir.
Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği uyarınca ‘Et ve et ürünlerinde kas ve yağ doku dışında kalan doku ya da organların katılmasına izin verilmemektedir.‘ ibaresinde net bir şekilde belirtilmiş olsa da başta sucuk, salam, sosis, kıyma gibi et ve et ürünleri, özellikle et fiyatlarının yükseldiği dönemde çok fazla hileye maruz kalabilmektedir.
Laboratuvarımızda, et ve et ürünleri içerisine katılan kıkırdak, böbrek, deri vb. hilelerin tespit edilerek gıdada tağşişi ortaya çıkarmak amacıyla ‘İç Organ ve Yabancı Doku Tespiti’ (Histolojik Doku) Analizi Akredite olarak gerçekleştirilmektedir.
https://analizmarketi.com.tr/histolojik-doku-analizi